רח’ שיבת ציון 68, ת.ד 565, חיפה
ימים א' - ה' : 08:00-19:00
04-8620051

אזרחות ישראלית לבן זוג זר

אזרחות ישראלית לבן זוג זר

ניסיון רב ומומחיות יחודית בתחום ההגירה לישראל

לאהבה אין חוקים – למדינת ישראל יש

מה אומר החוק בנוגע לאזרחות של בן/בת זוג בעלי אזרחות זרה? מהן האפשרויות העומדות בפניו, ואיזו מהן תשפר את הסיכויים לקבל אזרחות ישראלית ולהקים כאן משפחה?

אזרחות ישראלית לבן זוג זר – כי לאהבה אין גבולות

העולם כבר מזמן הפך להיות כפר גלובלי קטן. אין זה נדיר שישראלים יוצאים לחופשות בחו"ל או מחליטים לעבוד בחו"ל, מתאהבים ויוצרים מערכת יחסים רומנטית שמטרה להתמסד עם אזרחים זרים.
לחלופין – בשנים האחרונות יותר ויותר אזרחים זרים מגיעים לארץ במסגרת חוקית ולא חוקית על מנת לעבוד בה, וגם הם יוצרים קשרים רומנטיים עם אזרחים ישראליים.
במקרים כאלה נשאלת השאלה איך מקבלים אזרחות ישראלית לבן זוג זר?

התנאים בחוק האזרחות הישראלית

ניתן לקבל אזרחות ישראלית מכוח סעיפים 5-8 לחוק האזרחות, שבם מפורטים התנאים לקבלת האזרחות:

  • בן הזוג הזר נמצא בישראל
  • ב- 5 השנים האחרונות טרם הגשת הבקשה, הוא שהה בישראל לתקופה של לפחות 3 שנים
  • הוא נמצא בישראל באישור חוקי וזכאי לשבת בה ישיבת קבע
  • הוא השתקע בישראל או מתכוון להשתקע בה
  • הוא יודע את השפה העברית
  • הוא מוכן לוותר או כבר ויתר על אזרחותו האחרת

חשוב לדעת שסעיף 7 לחוק האזרחות מעניק למשרד הפנים גמישות מסוימת, המאפשרת להתעלם מאי קיומם של חלק מהתנאים הקובעים בחוק. מטרתו של סעיף זה היא להקל על קבלת האזרחות הישראלית, אך זאת בתנאי שקשר הנישואין הוא אמיתי וכן – לפי שיקול הדעת של הגורם המטפל מטעם משרד הפנים. סעיף זה נועד בעיקר להקל על זוגות שנמצאים במצב שבו אי מתן אזרחות עלול לפרק את התא המשפחתי.

אזרחות ישראלית לבן זוג זר – האפשרויות העומדות לבחירתכם

בני הזוג למעשה יכולים לבחור מתוך שתי האופציות הבאות:

  • להצהיר במשרד הפנים על היותם ידועים בציבור. תהליך זה דורש הצהרות והוכחה על כנות הקשר, ועל אחת כמה וכמה אם מדובר באזרח זר שאינו שוהה בארץ באופן חוקי. חשוב לדעת כי תהליך כזה מול משרד הפנים עלול להימשך מספר שנים, ובסופו של דבר האזרח הזר יכול לקבל מעמד של תושב קבע – כלומר, מעמד שאינו שווה ערך לאזרח, כיוון שאין לו זכויות אזרחיות ומעמדו אינו עובר אוטומטית לילדיו.
  • נישואים אזרחיים בחו"ל והתחלה של הליך קליטה לאחר 5 שנים ממועד החתונה. תקופת הקליטה מסתיימת בקבלת אזרחות ישראלית. תהליך זה עדיף הרבה יותר מהאופציה הקודמת, שכן הוא מאפשר התאזרחות ומעמד שווה ערך לכל אזרח במדינת ישראל.

 

הכרת את אהבת חייך בחו”ל?
מעוניינים לנהל חיים משותפים בישראל ללא נישואין?
נישאתם בחו”ל ומשרד הפנים מערים קשיים?

עורך הדין ערן שדה, שותף מיסד במשרד שדה את אנגל ושות’, הינו בעל ניסיון רב ומומחיות יחודית בתחום ההגירה לישראל. עו”ד שדה וצוות המשרד מציעים שירות מקצועי, אדיב ואישי במחיר אטרקטיבי. אנו מגדירים יעדים ושמים דגש על שיתופך בתהליך קבלת ההחלטות.

אנו מאמינים בחופש ובאהבה ללא גבולות. אנו מאמינים כי לכל אדם הזכות לחיי משפחה וכי אל למדינה להתערב בבחירת בן הזוג או לכפות נישואים לצורך קבלת אזרחות ישראלית. באמצעותנו הבחירה האם להינשא תישאר בידכם. אנו חשים כי תפקידנו לנטרל עבורכם את הביורוקרטיה ולאפשר לכם לעצב את חייכם

פנייה למשרדנו הינה הצעד הראשון בדרך לקבלת אזרחות.
תחומי התמחות:

  • אזרחות ישראלית לבני זוג נשואים
  • מסלול מיוחד- אזרחות ישראלית לבני זוג לא נשואים
  • אזרחות ישראלית לבן זוג עובד זר
  • הסדרת ביקור באשרת תייר לישראל
  • עתירות מנהליות מול משרד הפנים

אנו מאמינים שמקצועיות משפטית ללא פשרות, יחס אישי והקשבה לצרכים שלך יובילו לתוצאות מצויינות. משרדנו פועל מתוך אמונה שלכל אדם הזכות להגשים את מטרותיו ושאיפותיו. חשיבה יצירתית ומקורית היא מאבני היסוד של המשרד.

אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר ונשמח לקבוע פגישת ייעוץ חינם.

יעוץ ללא התחייבות
לקבלת יעוץ ומידע נוסף ללא כל התחייבות, מלאו את הטופס או התקשרו 04-8620051.

לקבלת יעוץ ומידע נוסף ללא כל התחייבות, מלא/י את הטופס ונחזור אליך בהקדם

יעוץ ללא התחייבות
לקבלת יעוץ ומידע נוסף ללא כל התחייבות, מלאו את הטופס או התקשרו 04-8620051.